We Go Outside Too: Naturens helbredende kraft

Vandring i Spania med We Go Outside Too

Grunnlagt i 2020 av Marlon Patrice, er We Go Outside Too (WGOT) en britisk samfunnsgruppe som har som mål å muliggjøre og styrke svarte innenbyssamfunn gjennom utendørsaktiviteter. Marlon Patrice har blitt en fremtredende figur i utendørsbransjen siden den gang, og har forsvart de positive fordelene som naturen og utendørsaktiviteter bringer for å støtte velvære. Vi inviterte WGOT til å bli med oss på en fottur i Spania for å finne ut mer om hvem de er og hva de står for.

 

Hvem er WGOT?

 

I 2020 mistet jeg tragisk min sønn Nasir til knivkriminalitet. Knivkriminalitet var en bekymring for bysamfunnet, men jeg forestilte meg aldri at det kunne skje med vår familie. Jeg fant ut at å være utendørs hjalp meg med å bearbeide sorgen min og ga meg litt trøst. Jeg oppdaget den helbredende kraften som å være i naturen brakte med seg, og da visste jeg at jeg ønsket å dele de positive fordelene det bringer med andre.

Jeg etablerte We Go Outside Too for å gi unge mennesker i området muligheten til å delta i naturbaserte utendørsaktiviteter for å hjelpe til med å forbedre helsen og trivselen. Mitt håp var å finne en måte å hjelpe unge mennesker i mitt lokale svarte samfunn til å holde seg borte fra gjenger og vold, og oppmuntre til fred og enhet for å forhindre fremtidige tragedier som vår.

 

Hvorfor føler du at det å være utendørs er viktig?

For WGOT symboliserer utendørs frihet, tilknytning og eventyr. Vårt etos er å tilby et trygt rom og muligheten for lokalsamfunnet å samles og utforske den naturlige verden.

Å være i naturen er en helbredende opplevelse. Det lar oss trekke oss tilbake fra våre bekymringer og fokusere på øyeblikket sammen. Det har lært meg å ta inn hvert øyeblikk av reisen og la livet skje uten behov for å ha kontroll over det.

Omgitt av godt selskap, får du en ekte følelse av tilhørighet. Til syvende og sist, når vi er på vandring, går vi alle gjennom den samme menneskelige opplevelsen og utfordringene den bringer. Ved å passe på hverandre og arbeide som et team, blir det skapt et sterkt bånd, og vi hjelper alltid hverandre gjennom. Vår tur til Spania var et godt eksempel på dette.

Som gruppe har vi rikelig med erfaring med å vandre kortere stier gjennom de bølgende engelske åsene, men vi tar vanligvis ikke på oss lengre turer i tøffere terreng som vi gjorde i Spania. Det var en utfordring, men sammen klarte vi å fullføre hver seksjon av turen på en morsom måte.

 

Hvor gikk dere på tur i Spania?

Vi gikk på La Catedral del Senderismo, kjent som "Vandringskatedralen". Det er en 14 km lang rundtur rundt Barranc de l'Infern som starter på en innledende høyde på 440m i byen Fleix i kommunen La Vall de Laguar. Ruten er også merket som PR-CV 147 og er godt skiltet langs veien.

Zigzagging vår vei langs ruten, var hvert landskapsbilde pusten bort. Min personlige favorittdel av turen var å nå den nest høyeste toppen, litt forbi halvveis. Derfra, langt bak deg, kan du se startpunktet for stien. Jeg følte en ekte følelse av prestasjon på det tidspunktet som virkelig presset meg til å fullføre ruten. Når vi ser frem til neste del av stien, kan vi se et helt annet landskap med svidde trær og hvite blomster. Det er en av de vakreste utsiktene på ruten.

 

Hva var det mest givende øyeblikket?

Selv om ruten vi tok ikke var teknisk vanskelig, var den fysisk krevende på grunn av de kontinuerlige stigningene og nedstigningene, samt det bratte og steinete terrenget. Det utfordret virkelig både vår fysiske og mentale utholdenhet. Til tider føltes det som om kroppen min ønsket å gi opp, men vi støttet hverandre alle og lyttet til kroppene våre når vi trengte å hvile. Jeg var glad for å gjøre det sammen med vennene mine, da det føltes som om vi alle gikk gjennom en 'kollektiv helbredelses' reise sammen.

Det var en givende opplevelse å kunne skape et trygt rom for å være sårbare og nyte hverandres selskap, uten å føle behovet for å være noen andre enn oss selv. Jeg kunne være meg selv, og jeg fikk se vennene mine være seg selv også. Å se dem være nysgjerrige, gale, kreative og alt imellom, er noe jeg setter stor pris på! Vi likte også å bli kjent med nye ansikter og lære om deres historier og erfaringer utendørs, noe som gjorde at vi kunne relatere oss til hverandre.

Utenom vandringen, likte jeg også å oppleve den spanske kulturelle tilnærmingen til sakte livsstil. Tempoet var veldig annerledes sammenlignet med Storbritannia, noe som var forfriskende å observere. Det var interessant å se hvor viktig det er for mennesker og familier i Spania å koble seg sammen ved å spise og samtale rundt middagsbordet, noe som bringer samhold og interaksjon innen familien. Vi normaliserer alltid konstant arbeid, og vi glemmer at vi er mennesker med kropp og sjel som trenger hvile, fritid, stillhet og plass bare for å være.

Hva er det neste for WGOT?

Finn ut mer om We Go Outside Too ved å besøke deres nettside, wegooutsidetoo.com, eller følg @wegooutsidetoo på Facebook, Instagram, Twitter og Linkedin.

#ospreypacks

Share your adventures with @ospreyeurope(Åpnes i et nytt vindu)